2021-12-19 28è Concert de Nadal de l'Agrupació Sardanista Sant Julià

Fotos: Toni Bosch

FOTOS

Després del parèntesi obligat del 2020 pel covid, ha tornat el concert de Nadal de sardanes, el 28è. Unes sardanes de concert ben seleccionades, amb obligades que donen una rellevància al flabiol, tenora i fiscorn, totes ens han fet disfrutar d'aquest conjunt d'instruments de vent que és la cobla.

No podia faltar la Mercè Plana, 25 anys presentant aquest concert, ella ens posa en el context de cada obra, l'autor i el moment en què es va composar així com la raó del títol de cada una. 

Extraordinària la sardana "El Paret Barretó" amb obligada de flabiol, una autèntica meravella del que es pot fer amb un instrument tan petit. En una altra el fiscorn i el flabiol ens ha permès sentir un diàleg entre els dos instruments amb una sonoritat tant diferent.

Una segona part amb una música variada, compendi de cançons tradicionals de Nadal harmonitzades amb música de sardana i un final que ens ha traslladat a Viena. El punt final amb "Som vilatortins" i la "Santa Espina".

Un encert la projecció al fons de l'escenari d'escenes de ballades de sardanes de temps enrere així com dels logos de l'agrupació sardanista. Felicitats a l'agrupació sardanista per aquest concert de nadal i que per molts anys puguem disfrutar-lo.